הדכאון בראיית הרפואה האינטגרטיבית
מהו דיכאון?
האם הדיכאון הוא רק תוצאה של בעיה נוירולוגית בהורמוני המוח שלנו? מה תפקידו? מדוע הוא מופיע בחיינו? וכיצד ניתן לתמוך בעצמנו בעת דיכאון?
כמו שד"ר נאדר אוהב להגיד: "הבעיה בגוף השאלה", והדיכאון מורכב משילוב המילים- דעך האון.
כלומר, הדיכאון הוא תוצאה של ירידה ברמת החיוניות, כתוצאה ממשבר נפשי שגורם ל"שאיבת" האנרגיה מהאדם, ואורח חיים שאינו שומר על רמת החיוניות גבוהה.
כך שלמעשה הדיכאון הינו מנגנון הגנה, שבא לשמור על האדם מלבזבז את מעט האנרגיה שנשארה לו, ולכן הוא ממעט לזוז, לדבר, ונמנע כמעט מכל פעולה שתגרום לו לאבד עוד אנרגיה.
אז איך נוכל לעזור לעצמנו ולאחרים לצאת מהדיכאון?
~ במישור הגופני: יש לפעול להעלאת רמת החיוניות - שתיית מיצים ירוקים, ביצוע פעילות ספורטיבית אנאירובית, חוקן קפה, שהייה בשמש, העשרת התזונה היומית (למשל אכילת מרק עצמות), להימנע משפיכה (לגברים), וביצוע שטיפה אנרגטית עצמית.
~ במישור הנפשי: לאחר שנעלה את רמת החיוניות, יש להתבונן ולחקור איזה משבר שואב את האנרגיה, לעבד ולשחרר את הרגשות סביבו.
~ במישור הרוחני: עלינו להבין מדוע קרה המשבר הזה מלכתחילה, כיצד הוא בא לשרת אותנו, ומה ביכולתנו ללמוד ממנו לטובת המשך ההתפתחות שלנו.
היבט נוסף וחשוב ביותר הנו - חמלה!
בין אם מצב רוחנו מרומם או ירוד, חשוב להביא המון חמלה, קבלה ואהבה לעצמנו ולאחרים להביא הרבה חמלה להתמודדות עם המצב הזה ותמיד לזכור שהדיכאון אינו בא לפעול נגדנו, אלא הוא מאותת לנו ומספק לנו הזדמנות להעמקה, התבוננות וצמיחה.
לפרטים אודות תהליך טיפולי, מוזמנים באהבה לצור קשר
מתוך דף הפייסבוק של
מכללת נאדר בוטו לרפואה אינטגטיבית מאחדת









